Asverstrooiing op zee

Asverstrooiing op de Noordzee, zonder aanwezigheid van de nabestaanden(per schip).

  • Een aantal keren(2) per jaar vinden er vanuit Den Helder met het motorreddingsschip "Prins Hendrik" collectieve verstrooiingen op de Noordzee plaats.(collectief houdt enkel in dat er meerdere aszakken met het schip meegaan)
  • Sinds 1996 is de "Prins Hendrik" museumschip van het Nationaal Reddingsmuseum "Dorus Rijkers".

Asverstrooiing op de Noordzee, zonder aanwezigheid van de nabestaanden(per vliegtuig).

  • Ook deze verstrooiingen vinden een aantal keren(4) per jaar plaats en worden vanaf Den Helder Airport uitgevoerd met een Cessna 172. Dit vliegtuig is uitgerust met een door de Inspectie van verkeer en Waterstaat goedgekeurde strooivoorziening.

Asverstrooiing op de Waddenzee(per zeilboot)

  • Met de zeilboot de Emetha van schipper Oeds Odolphie wordt er een ongeveer 4 uur durende tocht gemaakt op de Waddenzee.
  • Op het Wad, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa, krijgt alles een andere dimensie. Door de rust en het ongerepte ervaart men de betrekkelijkheid van het leven.
  • In de beslotenheid van het schip kan de verstrooiing(op een door de schipper in overleg met de nabestaanden gekozen plaats) door de nabestaanden zelf worden uitgevoerd.
  • Verstrooiing op de Waddenzee kan ook zonder aanwezigheid van nabestaanden door de schipper op passende wijze worden uitgevoerd.

Het was een warm afscheid door de zorg
van jullie mensen die altijd voor ons klaar stonden.

Bekijk andere ervaringen

Uitvaartcentrum Oost Groningen

Het laatste nieuws

Samenzijn in Verlies, lezing door Titia Mulder op woensdag 10 april 2019

Op uitnodiging van TrOost Groningen (organisatie Allerzielen Winschoten) houdt Titia Mulder een lezing over het omgaan met de verschillende...

Allerzielen 2018

 Stichting TrOost Groningen organiseert zondagavond 4 november voor de 11de keer Allerzielen Winschoten op de sfeervol verlichte terreinen van...

Verder gaan na Verlies

Lezing door Daan Westerink 11 april 2018