Zurück nach Nieuws

Allerzielen herdenking in Winschoten

Publiziert am:
Allerzielen herdenking in Winschoten

Oost Groningen kent een nieuwe traditie 

Allerzielen heeft 5 november 2017 voor de 10de keer plaats gevonden op de sfeervol verlichte terreinen van uitvaartcentrum Oost Groningen en begraafplaats Acacialaan te Winschoten.

2150 bezoekers herdachten hun overledenen door een kaarsje aan te steken, naar de klanken van de handpan  of klankschalen te luisteren of rozenblaadjes uit te strooien. Kinderen mochten een boodschapje versturen via de bellenblaas-brievenbus. Er werd stil gestaan bij uitgelichte troostrijke gedichten En bij een bakje troost werden herinneringen opgehaald aan overleden dierbaren..

Speciaal vanwege deze 10de Allerzielen herdenking heeft Stichting TrOost Groningen, waar Allerzielen Winschoten onderdeel van is, 2 social Sofa’s laten maken. Alle bezoekers werden uitgenodigd om een klein glas bloemetje op deze banken te plakken, om zo een steentje bij te dragen aan deze 2 TrOostbanken en toekomstige bezoekers van beide terreinen letterlijk een steuntje in de rug te geven door het jaar heen. Donderdag 9 november werden de banken op hun definitieve plaats gezet. (zie foto’s)

De organisatoren Alberta Kuil en Ank Witteveen willen vooral de 100 vrijwilligers en alle sponsoren uit de regio, en dit jaar ook uit het land, hartelijk bedanken. Zij dragen allen, Allerzielen Winschoten een warm hart toe. Alleen met hun inzet en bijdrage kan Allerzielen In Winschoten plaatsvinden op deze manier. Wij hopen met elkaar deze traditie nog lang voort te kunnen zetten.

In 2018 vindt Allerzielen op zondagavond 4 november plaats.

 

 

blog_related

Allerzielen 2018

Allerzielen 2018
 Stichting TrOost Groningen organiseert zondagavond 4 november voor de 11de keer Allerzielen Winschoten op de sfeervol verlichte terreinen van begraafplaats Acacialaan en uitvaartcentrum Oost Gro…
 

Familie aula inmiddels al weer 1 jaar in gebruik

Familie aula inmiddels al weer 1 jaar in gebruik
 Begin vorig jaar lieten wij u weten bezig te zijn met een familie-aula, inmiddels zijn we al meer dan een jaar verder
 

Verder gaan na Verlies

Verder gaan na Verlies
Lezing door Daan Westerink 11 april 2018  
 
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden