Lifegem, uw persoonlijke herinneringsdiamant

Lifegem is een herinneringsdiamant waarin crematie-as of een haarlok van de overledene is verwerkt. De as of haarlok wordt ingebracht in een natuurlijke diamant of verwerkt tot een herinneringsdiamant. De diamant kan als symbool van liefde en eeuwigheid worden geplaatst in een assieraad naar keuze. Zo leeft de liefde voor altijd voort.

 

Discreet met persoonlijke betekenis

Met een persoonlijke, exclusieve Lifegem Herinneringsdiamant is uw overleden dierbare altijd dichtbij. Het sieraad heeft persoonlijke betekenis en houdt de herinnering aan de fijne tijd samen met uw overleden dierbare op discrete wijze levend.

Natuurlijke diamant met ingebrachte as of haarlok

In een echte diamant wordt een kleine holte gemaakt. Dankzij de geavanceerde techniek heeft dit geen invloed op de schittering van de diamant. De as of haarlok wordt ingebracht in deze holte, waarna de diamant wordt gedicht en gepolijst. Het is mogelijk om de diamant te plaatsen in een ring.

Herinneringsdiamant gemaakt van as of haarlok

Koolstof uit de crematie-as of haarlok is grondstof voor het maken van een echte diamant die exact dezelfde fysieke eigenschappen heeft als een natuurlijk diamant: dezelfde hardheid en schittering. Ook de verwerkingsmogelijkheden zoals slijpen en lasergraveren zijn identiek. U krijgt bij de diamant een persoonlijk certificaat van echtheid.

Het vervaardigen van deze diamant is een kopie van het natuurlijke ontstaansproces van diamant, maar dan vele malen versneld door hoge druk en hoge temperaturen. Eerst wordt de koolstof gescheiden uit de as of gecarboniseerd uit het haar. Vervolgens wordt de koolstof gezuiverd en met een speciale diamantpers verwerkt tot een diamant.

Het was een warm afscheid door de zorg
van jullie mensen die altijd voor ons klaar stonden.

Bekijk andere ervaringen

Uitvaartcentrum Oost Groningen

Het laatste nieuws

12e Allerzielen herdenking in Winschoten.

 

Vanuit Stichting TrOost Groningen wordt zondagavond 3 november voor de 12de keer Allerzielen Winschoten georganiseerd op de sfeervol...

Update - Uitvaartcentrum Oost-Groningen wordt verbouwd

 Na een korte periode van verbouwing is de familie aula vanaf 14 oktober 2019 weer te reserveren.

Uitvaartcentrum Oost-Groningen wordt verbouwd - september 2019

Uitvaartplechtigheden tussen 23 september en 6 oktober niet mogelijk

Uitvaartcentrum Oost-Groningen krijgt een prachtige n...

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden