Terug naar Nieuws

Allerzielen herdenking in Winschoten

Gepubliceerd op:
Allerzielen herdenking in Winschoten

Oost Groningen kent een nieuwe traditie 

Allerzielen heeft 5 november 2017 voor de 10de keer plaats gevonden op de sfeervol verlichte terreinen van uitvaartcentrum Oost Groningen en begraafplaats Acacialaan te Winschoten.

2150 bezoekers herdachten hun overledenen door een kaarsje aan te steken, naar de klanken van de handpan  of klankschalen te luisteren of rozenblaadjes uit te strooien. Kinderen mochten een boodschapje versturen via de bellenblaas-brievenbus. Er werd stil gestaan bij uitgelichte troostrijke gedichten En bij een bakje troost werden herinneringen opgehaald aan overleden dierbaren..

Speciaal vanwege deze 10de Allerzielen herdenking heeft Stichting TrOost Groningen, waar Allerzielen Winschoten onderdeel van is, 2 social Sofa’s laten maken. Alle bezoekers werden uitgenodigd om een klein glas bloemetje op deze banken te plakken, om zo een steentje bij te dragen aan deze 2 TrOostbanken en toekomstige bezoekers van beide terreinen letterlijk een steuntje in de rug te geven door het jaar heen. Donderdag 9 november werden de banken op hun definitieve plaats gezet. (zie foto’s)

De organisatoren Alberta Kuil en Ank Witteveen willen vooral de 100 vrijwilligers en alle sponsoren uit de regio, en dit jaar ook uit het land, hartelijk bedanken. Zij dragen allen, Allerzielen Winschoten een warm hart toe. Alleen met hun inzet en bijdrage kan Allerzielen In Winschoten plaatsvinden op deze manier. Wij hopen met elkaar deze traditie nog lang voort te kunnen zetten.

In 2018 vindt Allerzielen op zondagavond 4 november plaats.

 

 

Bekijk ook

12e Allerzielen herdenking in Winschoten.

12e Allerzielen herdenking in Winschoten.
  Vanuit Stichting TrOost Groningen wordt zondagavond 3 november voor de 12de keer Allerzielen Winschoten georganiseerd op de sfeervol verlichte terreinen van begraafplaats Acacialaan en uitvaar…
 

Update - Uitvaartcentrum Oost-Groningen wordt verbouwd

Update - Uitvaartcentrum Oost-Groningen wordt verbouwd
 Na een korte periode van verbouwing is de familie aula vanaf 14 oktober 2019 weer te reserveren.
 

Uitvaartcentrum Oost-Groningen wordt verbouwd - september 2019

Uitvaartcentrum Oost-Groningen wordt verbouwd - september 2019
Uitvaartplechtigheden tussen 23 september en 6 oktober niet mogelijk Uitvaartcentrum Oost-Groningen krijgt een prachtige nieuwe koffiekamer, familieaula en een upgrade van het audio-visueel systeem. …
 
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden