Terug naar Nieuws

In Winschoten al 8 jaar: GEEN ALLERHEILIGEN (ADRILLEN) ZONDER ALLERZIELEN.

Gepubliceerd op:
In Winschoten al 8 jaar: GEEN ALLERHEILIGEN (ADRILLEN) ZONDER ALLERZIELEN.

Winschoten en omstreken heeft massaal zijn overledenen herdacht tijdens een mistige sfeervolle Allerzielen herdenking op begraafplaats Acacialaan en het terrein van crematorium Oost-Groningen. De kermisgeluiden vanaf het centrum achter zich latend, lieten vele bezoekers (2000) de prachtige klanken van de handpan en van klankschalen op zich inwerken om in gedachten terug te gaan naar hun overledenen.
Kinderen stuurden hun wensen naar de hemel via bellen blazen en velen zonden een boodschap via de hemelse post naar hun geliefden.
Anderen zaten stil mijmerend rond het vuur of luisterenden naar het verhaal van Sterretje.
Ontroerd en dankbaar luisterden bezoekers naar het kleine koortje dat een Namenlied zong waarin de naam van hun geliefde werd genoemd.
Er was verdriet om het gemis maar er werden ook veel mooie verhalen aan elkaar verteld over hen die er niet meer zijn.
Daaruit blijkt des te meer dat “We moeten zeilen op de wind van vandaag.“ een lied geschreven door Frans Mulder en gebruikt als thema voor dit jaar. In een nis op de begraafplaats werden vele kaarsjes aangestoken en de overledenen met hun naam op een zeilbootje daarbij in het licht gezet.
Het was een avond van vertroosting, die zonder de vele sponsoren uit de regio en de vele vrijwilligers niet tot stand zou kunnen worden gebracht.
Op 6 november 2016 zal er wederom op zondagavond, de avond voor Adrillen, een Allerzielen herdenking plaats vinden in Winschoten.

Allerzielen 2018

Allerzielen 2018
 Stichting TrOost Groningen organiseert zondagavond 4 november voor de 11de keer Allerzielen Winschoten op de sfeervol verlichte terreinen van begraafplaats Acacialaan en uitvaartcentrum Oost Gro…
 

Familie aula inmiddels al weer 1 jaar in gebruik

Familie aula inmiddels al weer 1 jaar in gebruik
 Begin vorig jaar lieten wij u weten bezig te zijn met een familie-aula, inmiddels zijn we al meer dan een jaar verder
 
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden