Terug naar Nieuws

Lezing over rouw zorgt voor een hartverwarmende avond.

Gepubliceerd op:
Lezing over rouw zorgt voor een hartverwarmende avond.

Stichting TrOost Groningen organiseerde afgelopen week in samenwerking met Uitvaartcentrum Oost Groningen een lezing door Marinus van den Berg.
Tijdens een sfeervolle avond luisterden vele belangstellenden geboeid naar een gedreven spreker.
Onder de belangstellenden bevonden zich o.a. medewerkers uit de zorg en uitvaartzorg, rouwconsulenten en vrijwilligers uit de palliatieve zorg, maar ook nabestaanden en andere genodigden. De avond werd muzikaal omlijst door zangkoor “Elk & Ain” en Brenda Venema begeleid door Alex Staal.
Voor familie en vrienden zijn de gevolgen van een overlijden vaak indringend en aanhoudend. Marinus van den Berg ging in zijn lezing onder meer in op deze facetten.
Van den Berg is landelijk bekend door zijn werk als rouwbegeleider, geestelijk verzorger en auteur van veel over dit onderwerp. Op zijn eigen, sympathieke wijze vertelde hij over zijn rijke ervaring op het gebied van rouw, van mensen in situaties van verlies en verdriet.
Eén van de waardevolle inzichten die deze avond wordt toelicht: Rouw is persoonlijk en dus voor iedereen weer anders. Kortom, het was een inspirerende avond om rouwende mensen beter te leren begrijpen, maar ook voor degene die zelf rouwt.

Foto's

Bekijk ook

Crematoria verzelfstandigen Vaillant Fonds

Crematoria verzelfstandigen Vaillant Fonds
Nieuwe website onderstreept positie bij recycling waardevolle metalen De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) verzelfstandigt het Vaillant Fonds. Dat ziet toe op de recycling van waardevolle me…
 

Open dag 2022

Open dag 2022
 Kunnen wij u ook begroeten op onze open dag?
 

Lezing Manu Kierse

Lezing Manu Kierse
  Elkaar helpen bij verlies en verdriet door Manu Keirse. Vrijdag 15 april en zaterdag 16 april a.s. komt prof. Manu Keirse op uitnodiging van St. TrOost Groningen, uitvaartvereniging Mekander …
 
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden