Update maatregelen Corona virus in de uitvaartbranche

Aanvullende maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het Coronavirus

Meer informatie
Terug naar Nieuws

RESTRICTIE AANTAL GENODIGDEN UITVAART ivm CORONA VIRUS

Gepubliceerd op:

 

Het RIVM heeft hedenmiddag de oproep gedaan om bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers af te gelasten. Dit raakt dus ook onze branche.

Het crisisteam coronavirus, bestaande uit bestuursleden van BGNU, LOB en LVC, adviseert alle uitvaartondernemers deze richtlijn per direct in acht te nemen.

 

Wij zijn ons terdege bewust van de geplande uitvaarten voor morgen en overmorgen. Ons advies, bekrachtigd door RIVM, is om uitvaarten met meer dan 100 genodigden morgen gewoon door te laten gaan.

Voor geplande uitvaarten met meer dan 100 genodigden voor zaterdag en verder is bovengenoemde richtlijn van toepassing. Wij roepen u op om samen met de families te bekijken op welke manier (bijvoorbeeld via social media) de richtlijn te realiseren valt.

 

Wij verzoeken u om uw uitvaartbegeleiders te instrueren om tijdens het bespreken van de uitvaart de RIVM richtlijn aan de orde te stellen en daarnaar te handelen.

 

Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020.

Morgen zal het RIVM vragen en antwoorden publiceren speciaal voor onze branche. Wij zullen u morgen hierover verder informeren via de mail en de LVC website.

Uitvaartcentrum Oost Groningen introduceert bijzonder kleurrijk gedenkplek

Uitvaartcentrum Oost Groningen introduceert bijzonder kleurrijk  gedenkplek
  Op ons gedenkpark staan sinds kort keramische urnenzuilen. De urn objecten, in de vorm van een bloem op een zuil, staan op een in het oog springende locatie.  
 

Openlucht condoleance

Openlucht condoleance
Door de coronacrisis mogen er nog maar maximaal dertig mensen aanwezig zijn bij een uitvaart, doormiddel van een drive-through condoleance, waar nabestaanden vanuit de auto hun laatste eer kunnen bewi…
 
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden