Terug naar Nieuws

Uitvaartcentrum Oost Groningen gaat een familieaula realiseren.

Gepubliceerd op:

Begin januari 2017 zal Uitvaartcentrum Oost Groningen een kleine interne verbouwing ondergaan en wel het realiseren van een familieaula.

Een kleine ruimte waar met een beperkt aantal personen in huiselijke kring een plechtigheid kan plaatsvinden, waarbij nabestaanden zelf de verdeling van tijd, tussen aula en condoleanceruimte bepalen. Dat kan gebeuren wanneer er bewust gekozen wordt voor een besloten plechtigheid, maar ook als er weinig familie en vrienden meer over zijn.

Met vijftien tot twintig mensen de grote aula bevolken voelt niet prettig. De familieaula is dan een uitkomst.

De ervaring leert dat men bij een plechtigheid van een klein gezelschap veelal "gewoon onder elkaar" is en de plechtigheid daarmee een informeel en intiemer karakter krijgt. Wanneer mensen willen spreken kan dat gewoon vanaf hun stoel en hoeft dat niet vanachter een spreekgestoelte. Op die manier wordt de drempel lager om ook wat woorden te zeggen.

De familieaula zal qua ruimte geschikt zijn voor ca. 20 personen en voorzien zijn van diverse moderne audiovisuele mogelijkheden.

Met de komst van deze ruimte in Winschoten speelt Uitvaartcentrum Oost Groningen in op de vraag vanuit de markt, waarin de behoefte voor een plechtigheid in kleine kring groeit. Steeds meer mensen willen bovendien zelf de regie over een uitvaartplechtigheid in handen hebben.

De familieaula kan niet gereserveerd worden voor een begrafenis.

De verwachting is dat de totale verbouwing medio maart 2017 gerealiseerd zal zijn.

Voor Uitvaartcentrum Oost Groningen is het een welkome aanvulling op hun dienstverlening.

Allerzielen 2018

Allerzielen 2018
 Stichting TrOost Groningen organiseert zondagavond 4 november voor de 11de keer Allerzielen Winschoten op de sfeervol verlichte terreinen van begraafplaats Acacialaan en uitvaartcentrum Oost Gro…
 

Familie aula inmiddels al weer 1 jaar in gebruik

Familie aula inmiddels al weer 1 jaar in gebruik
 Begin vorig jaar lieten wij u weten bezig te zijn met een familie-aula, inmiddels zijn we al meer dan een jaar verder
 
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden