Update maatregelen Corona virus in de uitvaartbranche

Aanvullende maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het Coronavirus

Meer informatie
Terug naar Nieuws

Uitvaartcentrum Oost Groningen gaat een familieaula realiseren.

Gepubliceerd op:

Begin januari 2017 zal Uitvaartcentrum Oost Groningen een kleine interne verbouwing ondergaan en wel het realiseren van een familieaula.

Een kleine ruimte waar met een beperkt aantal personen in huiselijke kring een plechtigheid kan plaatsvinden, waarbij nabestaanden zelf de verdeling van tijd, tussen aula en condoleanceruimte bepalen. Dat kan gebeuren wanneer er bewust gekozen wordt voor een besloten plechtigheid, maar ook als er weinig familie en vrienden meer over zijn.

Met vijftien tot twintig mensen de grote aula bevolken voelt niet prettig. De familieaula is dan een uitkomst.

De ervaring leert dat men bij een plechtigheid van een klein gezelschap veelal "gewoon onder elkaar" is en de plechtigheid daarmee een informeel en intiemer karakter krijgt. Wanneer mensen willen spreken kan dat gewoon vanaf hun stoel en hoeft dat niet vanachter een spreekgestoelte. Op die manier wordt de drempel lager om ook wat woorden te zeggen.

De familieaula zal qua ruimte geschikt zijn voor ca. 20 personen en voorzien zijn van diverse moderne audiovisuele mogelijkheden.

Met de komst van deze ruimte in Winschoten speelt Uitvaartcentrum Oost Groningen in op de vraag vanuit de markt, waarin de behoefte voor een plechtigheid in kleine kring groeit. Steeds meer mensen willen bovendien zelf de regie over een uitvaartplechtigheid in handen hebben.

De familieaula kan niet gereserveerd worden voor een begrafenis.

De verwachting is dat de totale verbouwing medio maart 2017 gerealiseerd zal zijn.

Voor Uitvaartcentrum Oost Groningen is het een welkome aanvulling op hun dienstverlening.

Uitvaartcentrum Oost Groningen introduceert bijzonder kleurrijk gedenkplek

Uitvaartcentrum Oost Groningen introduceert bijzonder kleurrijk  gedenkplek
  Op ons gedenkpark staan sinds kort keramische urnenzuilen. De urn objecten, in de vorm van een bloem op een zuil, staan op een in het oog springende locatie.  
 

Openlucht condoleance

Openlucht condoleance
Door de coronacrisis mogen er nog maar maximaal dertig mensen aanwezig zijn bij een uitvaart, doormiddel van een drive-through condoleance, waar nabestaanden vanuit de auto hun laatste eer kunnen bewi…
 
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden