Remember in Green, herinneringsboom ter nagedachtenis

 Een eigen herinneringsboom voor een overleden dierbare. Dat is Remember in Green. De stoffelijke resten van een mens leven voort in een boom of heester. De overledene wordt één met de natuur en tegelijk is dit een mooi gedenkteken voor de nabestaanden. Dat maakt Remember in Green een uitvaartvoorziening met een unieke betekenis.

 

 

De overledene leeft voort

Een boom of heester zuivert de lucht en geeft er zuurstof voor terug. Hij biedt nestruimte voor vogels en bescherming voor mensen tegen regen of zon. Voor veel mensen is het een prachtig idee om zo nog tientallen of misschien zelfs wel honderden jaren voort te leven op een herinneringsplaats, in een levend organisme dat de nabestaanden kunnen aanraken of knuffelen.

Hoe werkt Remember in Green?

Na het vrijgeven van de asresten worden deze vermengd met kweekgrond. Deze kweekgrond gaat in een pot, waarin een jonge boom of heester wordt geplant. Gedurende de eerste maanden blijft de boom in de pot op de boomkwekerij. Als de jonge boom alle voedingsstoffen uit de kweekgrond - inclusief de as - heeft opgenomen, wordt de boom op de definitieve plek geplant. Dit kan in eigen tuin of in een aangewezen natuurgebied.

Hebt u interesse? Neem contact op met Uitvaartcentrum Oost-Groningen, wij helpen u graag verder.

Het was een warm afscheid door de zorg
van jullie mensen die altijd voor ons klaar stonden.

Bekijk andere ervaringen

Uitvaartcentrum Oost Groningen

Het laatste nieuws

Allerzielen 2018

 Stichting TrOost Groningen organiseert zondagavond 4 november voor de 11de keer Allerzielen Winschoten op de sfeervol verlichte terreinen van...

Verder gaan na Verlies

Lezing door Daan Westerink 11 april 2018

 

Allerzielen herdenking in Winschoten

Oost Groningen kent een nieuwe traditie 

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden