Een waardig afscheid

Asbestemming, u kunt kiezen uit vele mogelijkheden

Wat blijft na het afscheid van een overleden dierbare, is een dierbare herinnering. Bij een begrafenis krijgt deze nagedachtenis vorm in een grafmonument. Na een crematie hebt u keuze uit meerdere mogelijkheden om de herinnering op een passende, symbolische manier levend te houden.


Bekijk onze tarieven

Persoonlijke keuze in asbestemming

De wijze van asbestemming is heel persoonlijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor bijzetting in een urn, verstrooiing van de as, thuisplaatsing of verwerking van de as in bijvoorbeeld een beeld of sieraad. Op deze pagina vindt u informatie over de vele mogelijkheden die onze ruime collectie memorabilia biedt.

Hoe maakt u uw keuze kenbaar.

Indien er niet direct een asbestemming is aangegeven bij de aanvraag van de crematie, ontvangt de opdrachtgever van de crematie  na de uitvaart een keuzeformulier asbstemming. Hierop kan de asbestemming kenbaar worden gemaakt.

Voor een aantal asbestemmingen kunt u dan vervolgens een afspraak met ons maken om dit tot uitvoering te brengen.

Belangrijk om te weten.

- De opdrachtgever van de crematie moet akkoord geven voor alle asbestemmingen.

  • Het crematorium mag alleen afspraken maken met de opdrachtgever van de crematie of iemand die door de opdrachtgever gemachtigd is. 
  • Het crematorium mag de as alleen meegeven aan de opdrachtgever van de crematie of aan iemand die door de opdrachtgever is gemachtigd. Neem daarom een legitimatiebewijs mee als u de as komt ophalen. Het crematorium moet kunnen controleren of de juiste persoon de as ophaalt, of dat er een machtiging is afgegeven.

Gedegen advies

Wilt u bij het maken van uw keuze graag persoonlijk advies? Dat kan. Neem contact op voor het maken van een afspraak. Wij ontvangen u dan in onze toonkamer, waar u van ons informatie krijgt over de vele mogelijkheden. Ook tonen wij u daarbij graag voorbeelden van de vele mogelijkheden, zoals sierurnen en herinneringssieraden.