Ovenruimte in ons crematorium

Na afloop van de afscheidsdienst brengen we de kist naar onze representatieve ovenruimte met een rustgevende uitstraling. Het is voor nabestaanden in veel gevallen mogelijk om aanwezig te zijn bij de voorbereiding van de crematie. Wenst u dit, dan verzoeken wij u om dit vroegtijdig kenbaar te maken bij uw uitvaartleider.

Identificatie van de as

Voor het plaatsen van de kist in de oven, controleert een van onze medewerkers de identiteit van de overledene aan de hand van de bijgevoegde wettelijke documenten. daarbij legt onze medewerker een vuurvast identiteitssteentje met crematienummer op de kist. Aan de hand van het identificatienummer zorgt onze ovenist voor gedegen registratie van de as volgens protocol.

Asbestemming

Het crematieproces duurt ongeveer 75 minuten. Na de crematie wordt de as uit de oven gehaald en - zoals wettelijk verplicht - eerst minimaal een maand bewaard in een asbus in onze algemene nis. Vervolgens krijgt de as de definitieve asbestemming, zoals de overledene of nabestaanden dat wensen. Zitten er bijvoorbeeld chirurgische metalen in de as, dan verwijdert onze ovenist deze. Deze metalen worden verzameld voor hergebruik. De opbrengst hiervan schenken wij aan het Dr. C.J. Vaillant Fonds.

Klik hier voor onze asbestemmingen

 

Tarieven

Bekijk de tarieven hier

Het was een warm afscheid door de zorg
van jullie mensen die altijd voor ons klaar stonden.

Bekijk andere ervaringen

Uitvaartcentrum Oost Groningen

Het laatste nieuws

Open dag 2022

 Kunnen wij u ook begroeten op onze open dag?

Lezing Manu Kierse

 

Elkaar helpen bij verlies en verdriet door Manu Keirse.

Vrijdag 15 april en zaterdag 16 april a.s. komt prof. Manu Keirse op...

Uitvaartcentrum Oost Groningen introduceert bijzonder kleurrijk gedenkplek

 

Op ons gedenkpark staan sinds kort keramische urnenzuilen.

De urn objecten, in de vorm van een bloem op een zuil, staan op e...

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden